Concept

We maken op uw feestlocatie live een grote pan paella klaar. 

Uw gasten snuiven tijdens het aperitief al de heerlijke geuren op en geïnteresseerden kunnen de bereiding volgen aan de pan.

De populairste paella voor grotere groepen is de "paella mixta". Met ingrediënten van het land en uit de zee ("mar y tierra"): gamba's, mosselen en schelpen, inktvis, paprika, erwtjes en kip.

Kortom de paella-ingrediënten zoals we die in België gewend zijn. Met als extraatje stukjes chistorra, een typisch en zeer smaakvol Noord-Spaans worstje dat we, net zoals onze paellarijst, rechtstreeks van de producent importeren.

Rijkelijk gevuld en voor ieder wat wils dus maar geen "decadentie". El sabor del arroz, de smaak van de rijst, is immers de belangrijkste troef van een echte paella! Kwalitatieve ingrediënten, kruiding met o.a. gerookt paprikapoeder en een royale dosis saffraan, salmorreta en een smaakvolle kippebouillon / visfumet helpen hierbij.

Natuurlijk is een andere keuze even goed mogelijk: paella de carne (met 3 soorten vlees en groentjes), paella de pescado y mariscos (met vis, zeevruchten en gebakken broccoli, klaargemaakt met een fijne vis- en schaaldierenfumet), vegan paella (boordevol groentjes en fijne kruiden) of paella negra ("zwarte" paella met inktvis en inktvisinkt). Vanaf een bepaald aantal eters (zie verder) kunnen we ook meerdere soorten klaarmaken.

Onze jarenlange ervaring en geregelde tripjes naar Valencia zorgen ervoor dat onze recepten heel langzaam verder evolueren. Elke chef of hobbykok met een passie voor paella weet immers dat je met dit fantastische gerecht nooit klaar bent!

Praktische info

VERLOOP

We komen 1,5 tot 2 uur op voorhand aan en zetten alles klaar. De bereiding zelf duurt ongeveer 45 minuten.

20 personen is het minimumaantal om te koken op locatie. Zijn jullie met iets minder? De dag nadien is de paella nog even lekker ;-), en vanaf 10 personen maken we op afspraak grote pannen klaar om af te halen: klik hier voor meer info.

PRAKTISCHE PUNTJES

We koken op gas en hebben alles bij dus we kunnen overal uit de voeten! Toch zijn er enkele praktische puntjes die we steeds vooraf met u bespreken (telefonisch of in onze winkel), zoals bijvoorbeeld:

  • Is er, in geval van slecht weer, een plek voorzien die bescherming biedt tegen regen en wind (een afdak of een tent)?
  • Heeft u een tafel op overschot die wij kunnen gebruiken om onze ingrediënten op te zetten? Zo niet zorgen wij voor een klaptafel.
  • Kunnen wij een kookvuur gebruiken om onze ketel bouillon op te warmen? Zo niet zorgen wij zelf voor een extra gasvuurtje.
  • Op welke ondergrond mogen wij ons vuur opstellen? Gelieve zeker een seintje te geven indien deze gevoelig zou zijn voor vetspatten. Als dat het geval is kunnen wij op aanvraag zorgen voor een vloerbescherming.
  • Welke drank wordt best voorzien? Paella is niet moeilijk te combineren: zowel wijn (wit, rood of rosé) als de meeste bieren combineren goed. Net als water ;-), in een karafje met wat citroenpartjes en wat munt smaakt het nog beter!

BORDEN EN BESTEK

Op aanvraag kunnen wij ook zorgen voor borden en bestek, met een maximum van 100 couverts
De prijs per couvert (groot plat bord, mes en vork) bedraagt 2,10 EUR incl. btw. We vragen om na de maaltijd de borden en het bestek terug in de dozen te deponeren zodat wij alles ineens weer kunnen meenemen, of om ze daags nadien (vuil in de dozen) zelf terug te brengen.

Wijnglazen en/of frisdrankglazen zijn ook te verkrijgen aan 0,50 EUR per glas incl. btw. Hier met een maximum van 50 stuks (per soort). Opgelet: de glazen dienen daags na het feest teruggebracht te worden naar onze winkel in Heverlee (niet afgewassen in de voorziene dozen). Wij blijven immers niet tot het einde van het feest.

Voor grotere groepen vragen we om elders borden, bestek en/of glazen te huren. Er zijn voldoende firma's die dat voorzien, daar zal de prijs dan meestal ook iets lager zijn.

TWEE VERSCHILLENDE SOORTEN PAELLA?

Dit kan vanaf 40 personen en met een minimum van 10 personen per paella

Paella mixta en vegan paella is de meest gekozen combinatie, andere combinaties zijn uiteraard ook mogelijk. Zijn jullie met minder dan 40 of zijn er slechts enkele gasten vegetariër of allergisch aan bv. schaaldieren? Dikwijls kunnen wij enkele porties vegan of andere paella uit onze takeaway voorzien (in een kleine paellapan die net in de oven past om op te warmen). Anders vragen we om zelf een alternatief te voorzien voor gasten die geen paella eten. 

PS: de overgrote meerderheid van de mensen, inclusief kinderen, zijn fan van onze paella ;-)!

Bij 2 verschillende paellas worden onze prijzen per pan berekend (met 22,5 EUR als maximale tarief per persoon). Er is dus een kleine meerprijs omdat er extra materiaal, voorbereiding en dikwijls ook een extra kok nodig zijn. Een voorbeeld: 1) de prijs voor een pan paella mixta voor 30 personen én een pan vegan paella voor 12 personen bedraagt 30*19,5 + 12*22,5 = 855 EUR; 2) een pan paella mixta voor 42 personen kost 42*18 = 756 EUR. 

ALLERGENEN

Onze paellas zijn glutenvrij.

In de paella mixta en paella de mariscos (zeevruchten) zijn volgende allergenen aanwezig: vis / schaaldieren / weekdieren

In de paella de carne (vlees) zijn volgende allergenen aanwezig: /

In de vegan paella zijn volgende allergenen aanwezig: soja

Aarzel niet om bijkomende informatie te vragen indien nodig.

Prijzen

De prijs hangt af van het aantal eters. Voor kinderen tot 12 jaar kan een halve portie gerekend worden.

° 20-24 personen

22,5 EUR p.p.

° 25-29  personen

​21 EUR p.p.

° 30-34 personen

19,5 EUR p.p.

° 35-39 personen

18,5 EUR p.p.

° 40-49 personen

18 EUR p.p.

° 50-59 personen

17 EUR p.p.

° 60-69  personen

16,5 EUR p.p.

° 70-79 personen

16 EUR p.p.

° 80-89  personen

15,5 EUR p.p.

° 90-99  personen

15 EUR p.p.

° 100-200 personen

14,5 EUR

EXTRA KOSTEN

Een verplaatsingsvergoeding van 1 EUR per km (heen en terug vanuit onze locatie in Heverlee), voor de brandstof en de extra uren. De eerste 5 km worden niet aangerekend. Bijvoorbeeld: bij een feestlocatie op 14 km van bij ons bedraagt de vergoeding 14-5 = 9 km *2 = 18 EUR

Borden, bestek en/of glazen kunnen indien gewenst gehuurd worden aan hoger vermelde prijzen (zie titel "praktische info").

Sfeerfoto's