Socarrat

We zijn een kleinschalige zaak met een grote liefde voor paella! 

Die vind je terug in ons ruime paella-aanbod: catering, afhaalgerechten, workshops, diners- en lunches, verkoop van materiaal- en ingrediënten en teambuildings. 

In 2022 openden we onze nieuwe zaak in Leuven, na de grondige renovatie van een voormalige bakkerij beschikken we nu over een prachtige locatie op maat van ons activiteitenaanbod.

We... dat zijn Ward en Tom, waar nodig aangevuld door een enthousiast team trouwe jobstudenten. Verder op deze pagina lees je iets meer over ons. En Socarrat, wat is dat? Kom gerust eens een kijkje nemen, dan leggen we dat heel graag uit ;-)!

Ward

Zaakvoerder | Kan doorgaan als Spanjaard, maar is het niet :-) | Kookt graag en vond zo een nieuwe roeping | Paella is écht zijn ding!

 Waarom paella? 

Moeilijke vraag... Misschien werd ik gebeten door de microbe toen ik lang geleden een jaartje doorbracht in Madrid? Waarschijnlijk spelen ook de mooie traditie en het sociale aspect van het gerecht een rol. Zonder twijfel ook het feit dat paella meestal wordt klaargemaakt in de buitenlucht.

In elk geval blijft de liefde duren en trek ik nog geregeld naar Valencia om inspiratie op te doen bij een uitzonderlijke lokale chef.

Wat ongeveer 20 jaar geleden begon met een occasioneel familiefeestje mondde uit in een totale carrière-switch.  Met begin 2022 de opening van een nieuwe zaak in onze thuisbasis Heverlee, in de schaduw van de prachtige Abdij van het Park.

Zo blijven we evolueren, met paella als kern van de zaak!

Tom

Mede chef-kok en foodie | Leuvenaar met Limburgse tongval | Kan moeilijker doorgaan als Spanjaard :-)

Hoe kwam ik bij Socarrat terecht?

Na een aantal jaren in de kantoren van Sterrebeek en Zaventem kwam ik erachter dat ik bij de bank mijn droomjob niet zou vinden.

Daarom besliste ik mijn passie te volgen en deed ik een opleiding als kok. Koken voor vrienden en familie was altijd al een echte hobby, net zoals het veelvuldig uittesten van betere restaurants :-). 

Bij de pop-up diners van Socarrat in Leuven stak ik mijn oud-collega Ward al geregeld een handje toe. Toen hij wat later de plannen voor zijn nieuwe zaak in Heverlee uit de doeken deed, heb ik niet lang getwijfeld. 

De paella-microbe kreeg ook mij te pakken en enkele jaren later heb ik het gerecht helemaal in de vingers!